Monday, April 10, 2006

Breaking Bonaduce!
















Breaking Bonaduce är en realitysåpa på VH1 om Danny Bonaduce, en föredetta barnstjärna i tv som i vuxen ålder har övergått till radiomediet, samtidigt som han missbrukar alkohol, tabletter, träning och sex, är konstant hjärtattacksrödbrusig i ansiktet av undertryckt ilska och upphetsning, och har en fru som egentligen bara vill komma så långt bort ifrån honom som möjligt.

Detta mina vänner är PURE tortyr-tv.
Det finns faktiskt ingen renare tortyr i media just nu, mindre än att ladda hem avrättningsfilmerna från Al qaida som fredagsunderhållning.

Danny Bonaduce gör inte bara ALLT fel. Han gör det dessutom på ett livsfarligt sätt. Vi pratar destruktivitet upphöjt till tusen.

Hans ADHD-beteende, hans stress, hans ångest, hans tafatta och alltid misslyckade försök att nå fram till sin fru (som nästan alltid slutar i ett raseriutbrott från honom själv), dryper genom tv-rutan och ned på vardagsrumsgolvet i sådana mängder att man känner ett behov av att våttorka efter varje avsnitt.

Hans oförstående inför fruns klagomål över att han har en lättklädd porrstjärna som träningskompis på gymmet, hans återkommande raseriutbrott och djupa förakt för den psykoanalytiker som paret går på terapi hos (där han vid ett minnesvärt tillfälle, när han befann sig riktigt långt nere på botten, slog en kaffemugg i skallen så den går i bitar), hans alkoholmissbruk som man får följa på riktigt nära håll (en halvflaska vodka blandad i en enliters snapple till morgondryck och ett drinksvepande på kvällstid som inte står Nicolas Cages karaktär i Leaving Las Vegas långt efter), och hans konstiga, fysiskt aggressiva kärlekförklaringar till sina barn, är alla ingredienser som gör detta till en upplevelse långt utöver det vanliga.

Danny Bonaduce är en person som helt uppenbart är på gränsen till ett ordentligt sammanbrott (precis som titeln antyder) frågan är bara - blir det en hjärtattack, ett psykbryt, ett självmord (han har redan försökt ett par gånger, sist förklarade han bort bandagen runt handlederna med "daddy isn't a very good window fixer" till sin dotter), en bilolycka under påverkan, eller något annat som sätter punkt?

Bara de som står ut med att fortsätta titta kommer att "belönas" med vetskapen. Ni är nu, med andra ord, varnade.

8 Comments:

Blogger eff said...

Det låter ju som en ytterst spekulativ idé för ett TV-program. Äckligt, på nåt vis. Lite samma sak som att stanna och titta på en bilolycka eller något.

11:18 PM  
Blogger Urologen said...

Lite så känns det ibland, och i ärlighetens namn har jag ALDRIG klarat av att se ett helt avsnitt utan att växla bort med jämna mellanrum.

Det är, bäst uttryckt, jävligt plågsamt att se.

8:16 AM  
Blogger Chris said...

jag håller med. det liksom kryper in i själen på, hans spattiga beteende. man rodnar och kväljs om vartannat i soffan.

löve.

10:44 AM  
Blogger Urologen said...

Just det, rodnar och kväljs. Ibland blir man också, som i psykoterapi-scenerna, ganska rädd. Inte nödvändigtvis FÖR honom, men rädd för att något hemskt är mycket nära att hända.

10:48 AM  
Blogger Chris said...

och det är då det är som värst, precis innan. det är fan skönare när det väl händer, så slipper man knyta sig inombords längre.

12:57 PM  
Blogger eff said...

Har man fått veta hur han blivit såhär? Var han labil redan som barn eller är det det faktum att han var barnstjärna som fuckat upp honom? Knark, etc?

Min morbida sida vill se programmet nu. Har ju inte VH1, förvisso, men ändå.

8:07 PM  
Blogger Urologen said...

Nej, inga förklaringar, och överhuvudtaget väldigt få kopplingar till serien The Brady Bunch (som är den serie han var barnkändis i).

8:14 AM  
Blogger eff said...

Freak show TV, med andra ord. Tja, han får säkert skottkärrevis med pengar för det och han är ju myndig rent åldersmässigt i alla fall.

7:33 PM  

Post a Comment

<< Home